Anun sossupiilot/ Nakkisamosat

IMG_6224Kaikkihan me pieneläjät tiedämme ettei mitään ulkoa tullutta tukea voi piilottaa The Sosiaalilta, mutta tänään käydessäni Tampereen kaupungin Sarviksessa ruokavihjettä pukkasi verenpaineen huolestuttavan kohoamisen keskellä. Lohturuoan tarve tuntui ilmeiseltä.

Sarvishan on entinen muovitehdas, nykyinen massiivinen tulonsiirtojen keskittymä, jonne on palkattu katutasolle harvinaisen tympeää työvoimaa karkoittamaan myös niitä, joille näihin siirtoihin on täysi lakisäätöinen oikeus.

Jätettyäni puolet pyydetyistä liitteistä aralle taikinakasvoiselle tytön tylleröiselle, jolla ei ollut edes ohjetta siitä, pitääkö mukaan laittaa KELA:n viimeiset maksatukset (kun ne kuitenkin näkyvät pankkitilillä). olin infernaalisen pahalla tuulella. Tyttö kuitenkin näytti istuvan luukullaan koko päivän, kykenemättä auttamaan ketään. Miksi minua ei voisi palkata sinne, osaisin ihan varmasti auttaa kaikkia!

Se nöyryytys, ettei ihmisellä enää ole varaa printata muualla kuin sossun aulassa, on jo aikamoista. Se, että yksinkertaisen lomakkeen toimittamiseen saattaa hyvinkin mennä kokonainen päivä, on minulle uutta. Itse uskon diginatiivin tulevaisuuteen, ja haluankin täyttää lomakkeitani netissä niin paljon kuin mahdollista. Kuitenkaan tt-tuen jättö ei ole ihan piece of cake tottuneellekaan dataajalle.

Itse olen yrittänyt tässä pitää huolta, että puhelimeni toimii ja meillä on kuoria ja postimerkkejä – tarvitsenhan niitä myös työnhakuun.

En vieläkään saanut puolta liitteistä lähetettyä, koska olennaiset laskut jäivät keittiön pöydälle. Siitä huolimatta tai juuri siksi suivaantunut mieleni keksi mahtavan lohturuoan tähän tilanteeseen, jonka kokonaishinta 2-3 hlölle on vain 3 e.

ANUN SOSSUPIILOT/NAKKISAMOSAT

500 g torttutaikinaa
vajaa paketti halvimpia Rainbow-rakkeja
vajaa paketti halvinta pekonia
n. 3 rkl Viola-juustoa (maku:yrtti)
2 rkl mietoa thai-chilikastiketta
(1 kananmuna, rikottuna)

Laita uuni kuumenemaan 200 c:een. Puolita voitaikinalevyt paperitetulle pellille. Halkaise nakit ja kääri ympärille pekonia. Kaada torttujen päälle chilikastiketta ja Viola-juustoa maltillisesti. Tee kolmionmuotoisia nyyttejä, rypytä kunnolla. Halutessasi voit voidella nyyttejä kananmunalla, joka saattaa taata paremman koossa pysymisen (huomaa saumat). Paista 200 c:ssä n. 15 min. Enjoy!

PS1: Jos kotonasi on perunoita tai juureksia, voit käyttää nakkien ja pekoninjämät huomiseen keittoon.

PS 2: Ruoan kanssa suositellaan jotain lisuketta, kuten täällä perunasalaattia. Juomapuolella mielellään muuta kuin hanavettä. Vahva Fun Light on jo juhlan paikka (mielellään mansikka tai sitruuna). Täällä on tänään todella laihaa valkoviinispritzeriä ja pojalle Rainbow-colaa.

PS 3: Iloinen kuva on varastettu blogista: oranssiomena.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s